Leiderschap gaat niet zonder… wijn

Het jaar loopt ten einde. Kerst staat bijna voor de deur. Tijd om 2018 af te sluiten en plannen te maken voor het nieuwe jaar. In de meeste bedrijven een moment van reflectie. Hoe is het gesteld met de doelen van 2018? Werken we nog op een goede manier? Leiden we onze teams nog op de juiste wijze of willen we daar verandering in aanbrengen?

Reflecteren met een glas wijn in de hand

Dat reflecteren kun je natuurlijk op kantoor doen. Maar je bent het waarschijnlijk wel met me eens dat dat niet altijd de meeste inspiratie biedt. Dat reflecteren kan ook bij ons op de zeilboot. Nu zijn er niet veel mensen die in deze donkere, vaak natte en koude dagen, staan te springen om te gaan zeilen. Daarom hebben we een van onze andere passies ingezet en uitgewerkt tot een ontspannen workshop waar je je leiderschap verder kunt verfijnen: ‘Omdat leiderschap niet gaat zonder wijn’.

Smakelijke etappes

Op het Betuws wijndomein, niet ver van Geldermalsen, ligt een van de grootste en een van de twee beste wijngaarden van Nederland. In smakelijke etappes doorlopen we de workshop, waarbij theorie en toepasselijke praktijksituaties worden afgewisseld met wijn en een proeverij van hapjes en amuses.

Situationeel leiderschap

In onze workshop leer je de theorie achter situationeel leiderschap kennen: het combineren van mensgerichte en taakgerichte leiderschapsstijlen. De mensen in je team hebben immers verschillende leiderschapsstijlen nodig in vergelijkbare situaties. Sommigen zijn heel gemotiveerd, maar niet zo kundig. Een taakgerichte leiderschapsstijl is dan het meest passend. Mensen die én kunnen én willen, die hoef je alleen maar te vertellen wat het eindresultaat is dat je wil bereiken en dikke kans dat alles goed komt. Klinkt makkelijk, maar let op: deze pareltjes moeten wel gekoesterd worden natuurlijk. Zorg dat deze mensen ook gemotiveerd blíjven! Zo heb je allerlei varianten van kundigheid en motivatie waarbij steeds een andere leiderschapsstijl past. Door de verschillende leiderschapsstijlen slim te combineren kun je jouw team heel gericht en zo effectief mogelijk aansturen.

Het nuttige met het aangename verenigen

In onze workshop verbreden we graag je manier van leiden, zodat die nog beter past bij zowel de situatie als de medewerker. Met toepasselijke praktijksituaties zetten we de theorie kracht bij en kun je eenmaal terug op kantoor de leiderschapsbehoeften van je mensen goed herkennen en daar adequaat op sturen. Praktijk en theorie afgewisseld met eten en drinken. Op een hoogstaand niveau. We zouden er zelf graag naartoe gaan! Net als op de zeilboot combineren we niet alleen een managementtraining met een echte belevenis, we combineren ook het nuttige met het aangename. Zo beklijft de ervaring beter.

Winterstop? Kennen we niet.

Ben jij die echte die hard die toch liever gaat zeilen? Dat kan natuurlijk ook, wij gaan gewoon door. Ook in de winter varen we op de Loosdrechtse Plassen of op het Veluwemeer. Het liefst met een klein laagje ijs. Als de zeilboot daar doorheen snijdt, hoor je het ijs rinkelen, als in een sprookje. Over een echte ervaring gesproken. Maar of je nu wilt zeilen of liever hoog en droog op het Betuws wijndomein met ons een ervaring aangaat, zeker is dat je het nieuwe jaar ontspannen en geïnspireerd begint met nieuwe inzichten.

Nieuwsgierig?

Benieuwd naar onze workshop ‘Omdat leiderschap niet gaat zonder wijn’? Lees onze gedetailleerde beschrijving. Meer weten of wil je toch liever zeilen? Neem vrijblijvend contact op via ons contactformulier of bel ons op 085 – 303 6829.

Deel dit artikel:
nl_NLNederlands