Week 16: BNR in bedrijf + Nabespreking + Webinar

Het is zaterdag en weer tijd om de afgelopen week te overdenken. Wat heb ik geleerd? Hoe kan ik de nieuwe kennis toepassen en delen met anderen? Iedere dag doe ik dingen die mij veel voldoening geven. Mensen vooruit helpen, nieuwe contacten aangaan en mijzelf met kennis verrijken. De hoogtepunten van deze week:

BNR in bedrijf: The Battle

Ik was te gast bij Centraal Beheer te Apeldoorn voor “BNR in bedrijf: The Battle”.
Tijdens dit event  werd er gestreden door ondernemers die een pitch mochten houden over hoe zijn talent aantrekken voor hun bedrijf. De winnaar met de beste pitch, Jans Graver van Propellor, kreeg een elektrische BNR VanMoof fiets mee.
De inzichten waren duidelijk. Er is een overschot aan vacatures. Hierdoor moet je als bedrijf jezelf aantrekkelijk maken voor je talenten. Een volgende stap is natuurlijk het behouden van je talenten. Een interessante manier werd uitgelegd door P&O director van Mars, Auke van Zandbergen. Hij legde het “Next Level Up” principe uit dat men bij Mars hanteert. Dit betekent dat vanaf de sollicitatie al een carrière wordt uitgestippeld. Je solliciteert daar niet op een baan maar op een carrière.
Het komt er op neer dat je als bedrijf dus aantrekkelijk moet zijn om voor te werken en dat je moet investeren in de mensen die je reeds hebt. 

Nabespreking Solo Coaching

De eerste nabespreking van een Solo Coaching dit jaar was ontzettend mooi.Het geeft telkens een kick om te zien hoeveel impact deze 1 op 1 coaching van 1 dag op het water geeft.
Drie weken na dat we gezeild hadden vertelde deze manager dat hij zijn vak weer vol vertrouwen en plezier uitoefent. Zelf omschreef hij het als volgt: een opwaardering van leiderschap naar een hoger niveau, niet door kunstjes, maar op persoonlijk vlak.
Wat is het toch heerlijk om mensen zo vooruit te mogen helpen.
Life & business changing, I love it!

Live Webinar van Michael Pilarczyk en Cindy Koeman

Een mooi webinar dat door 600 mensen live gevolgd werd.
Altijd erg inspirerend en mooi om de visie van deze twee mooie mensen te zien op zakendoen en ontwikkeling.
Het is niet alleen hard werken, maar vooral ook slim werken je bedrijf te laten groeien. Het wordt pas leuk als je jouw bedrijf groter kunt laten groeien dan de waarde die je zelf door hard te werken kunt toevoegen. QLA van Dan Peña is daar een goede methode voor, maar vergt ook meer dan 100 uur werk per week om het succesvol te maken. Wil je dit niet, dan kun je na gaan denken over een kleinere schaal. Discipline blijft ook dan belangrijk.
Heerlijk ook de ongezouten woorden van Michael over niet willen werken voor je succes.

Deel dit artikel:
nl_NLNederlands