Over ons

  1. Wanneer je hart ligt bij wat je doet, ben je er in de regel goed in en heb je het vurige verlangen daar nog beter in te worden.

Genua Management Academie is ontstaan door passies te combineren. Zeilen en mensen helpen om het beste uit zichzelf te halen. Dingen waar we goed in zijn en die we graag delen.

Excellerende managers en teams.

Ken je dat gevoel dat je krijgt wanneer je een glimlach op iemands gezicht tovert? Dat gevoel krijgen wij ook wanneer we zien dat iemand gegroeid is. Een inzicht krijgt waarmee hij of zij dagelijks effectiever kan werken en zichzelf waardevoller voor het team voelt.
Met veel plezier zetten wij onze kennis van team- en managementstrategieën in om dit bevredigende gevoel te verkrijgen. Het is namelijk ons onvoorwaardelijke doel om managers en team te laten excelleren.

Zeilen, een ervaring op zich.

Zeilen is iets dat ons energie geeft. Het is spelen met de elementen, gebruikmakend van de krachten van wind en water. Met de boot lekker schuin beseffen dat we zonder een druppel brandstof te gebruiken de hele wereld over zouden kunnen zeilen.
De omstandigheden zijn continue variabel, een eigen niveau kiezen altijd mogelijk. Wil je snel varen, dan zal je de zeilen en de boot daar voortdurend op moeten bijstellen. Rustiger aan doen? Kan natuurlijk ook! Zeilen is dan vooral een relaxte bezigheid. Niets moet, alles mag. Zeilen kan je absolute vrijheid laten ervaren.

Gedreven trainers met ervaring.

Naast bovengenoemde passies hebben onze trainers een fikse dosis aan management- en trainingservaring. Dit voor zowel multinationals als midden- en kleinbedrijven. Ze kennen het klappen van de zweep in de praktijk waardoor onze trainingen naadloos op een veelvoud van bedrijfssituaties aansluiten. Passie, kennis en ervaring zijn de kwaliteiten die onze trainers met elkaar gemeen hebben. Deze zetten wij graag in.

 


André Ordas – Oprichter van Genua Management Academie

Na opgegroeid te zijn in het succesvolle autobedrijf van mijn vader ben ik ruim 15 jaar actief geweest als trainer en manager voor enkele automobielimporteurs. Binnen deze functies ontdekte ik al snel dat ik een grote voorliefde heb om mensen vooruit te helpen. Het creëren en aansturen van meerder teams bestaande uit zeer verschillende leden was mijn favoriete bezigheid. Het gaf echt een kick wanneer een team de verwachtingen van het bedrijf wist te overtreffen.

Verdieping in je mensen loont!

Het was één van de teamleden die mij onbewust in aanraking met zeilen heeft gebracht. De  beste man heeft als hartstochtelijke hobby het bouwen van modelbootjes. Om de mensen in de teams beter te begrijpen verdiep ik mij altijd zoveel mogelijk in wat ze zakelijk en privé bezig houdt. Op een zondagochtend speurde ik Google af om meer over modelbootjes te weten te komen. Terwijl ik dat deed vroeg ik mij ineens af hoe het zou zijn om niet aan een afstandsbediening maar aan een echt roer te zitten. Binnen enkele minuten had ik een zeilschool voor volwassenen gevonden en was mijn eerste proefles geboekt. Enkele jaren later had ik mijn zeilinstructeursdiploma op zak en was een leven zonder zeilen ondenkbaar geworden.
Desalniettemin vermoed ik dat een moment van verdieping in teamleden ervoor kan zorgen dat je niet alleen passies kunt delen maar ook nog eens op een beter niveau met elkaar kunt communiceren en nog meer uit een team kunt halen.

Aansluiting vinden en leiden maar!

De tijd die ik bij de automobielimporteurs heb mogen werken was bijzonder plezierig en vooral ontzettend leerzaam. Ik heb het voorrecht gehad om rechtstreeks met een grote diversiteit aan mensen te hebben mogen werken. Mensen uit het topmanagement tot aan de werkvloer hebben mijn manier van managen en trainen gevormd. Het inzicht gegeven dat een team uit individuele teamleden bestaat met ieder zijn of haar persoonlijke eigenschappen en voorkeuren. Mensen zijn verschillend, net als hun denkwijzen. Het is de kunst van een manager zichzelf daarop aan te sluiten, vertrouwen te creëren en vervolgens de mensen naar de vooraf uitgestippelde koers te leiden.

Het roer om.

Tijdens deze fantastisch 15 jaar ontmoette ik veel autodealers waarvan de bedrijfsresultaten nogal konden verschillen. Kenmerkend was dat de manier van managen en het teamverloop daarmee een causaal verband leken te hebben. “Werk aan de winkel” dacht ik dan en mijn handen begonnen te jeuken.
In 2016 besloot ik het roer om te gooien en mijn hart te volgen. Ik beëindigde mijn dienstverband om voor mijzelf te beginnen. Met mijn bedrijf, ORDAS Dealer Focus, ging ik ondernemers in de automotive helpen hun zaak effectiever en met meer plezier aan te sturen. Heel specifiek en met veel voldoening doe ik dat nog steeds.

Doorpakken.

Combineren van passies geeft enorme voldoening heb ik geleerd. Daarom was het begin 2018 tijd om door te pakken en zeilen toe te voegen aan mijn professionele bestaan. Ik wilde mijn horizon verbreden en ook mensen buiten de automotive bedienen.
Mijn tweede bedrijf Genua Management Academie was geboren. Managers en teams helpen om effectiever en prettiger te kunnen (samen)werken gecombineerd met zeilen. Daar wordt ik echt blij van!

nl_NLNederlands