Waarom zeilen?

Vrijwel alle leiderschapssituaties zijn op een zeilboot te simuleren.

Er is geen moment hetzelfde. De wind verandert in richting en kracht. Er is overig verkeer en misschien licht de concurrentie op de loer om de wind letterlijk uit je zeilen te halen. In deze dynamische omgeving kan het zomaar zijn dat je van koers moet veranderen om het gewenste einddoel veilig en efficiƫnt te halen. De bemanning aan boord moet daarvoor feilloos weten wat te doen. Een goed management is daarbij onmisbaar.

De getrainde materie blijft beter in het geheugen van cursist hangen.

Zeilen is een gezonde en avontuurlijke belevenis die bij de meesten goed beklijft. Wat op een plezierige manier geleerd wordt, blijft nou eenmaal beter hangen. Wij combineren graag het nuttige met het aangename.

Resultaten zijn direct zichtbaar.

Alle beslissingen die aan boord van een zeilboot genomen worden, hebben direct effect op hoe de bestemming behaald wordt. Deze directe werking verkort de benodigde tijd om inzichten te verkrijgen en om ze in de praktijk te testen. Op deze manier worden trainingsdoelen sneller bereikt.

De druk is hoog op te voeren.

De trainers aan boord zijn in staat de druk hoog op te voeren. Dit doen ze door bijvoorbeeld snel opvolgende opdrachten te geven waarbij de managementvaardigheden en het improvisatievermogen van de cursist op de proef worden gesteld. Door de druk te verhogen zijn effecten van beslissingen, maar ook van de manier van leidinggeven direct merkbaar. Natuurlijk zorgen we er wel voor dat het leuk en veilig blijft.

Het is leuk.

Laten we eerlijk zijn. Zeilen is erg leuk en geeft een gevoel van vrijheid. Het bevrijdt de geest, het is spelen met de elementen en geeft een kick wanneer de boot lekker over het water gaat. Ervaar het maar eens.

nl_NLNederlands