Werkwijze

Type peiling

Voordat wij onze cursisten trainen, brengen wij hun persoonlijke eigenschappen in beeld. Denk hierbij aan de manier van functioneren binnen een team, de leiderschapsstijl, de voorkeur denkwijze en hoe taak- of relatiegericht iemand is.
Dit doen wij doormiddel van een online test. De test is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek welke zich reeds in de praktijk bewezen heeft.
De resultaten gebruiken wij bij het uitzetten van de trainingskoers.

Trainingskoers

Tijdens een 1 op 1 gesprek wij samen met de cursist op welk gebied deze zich wil ontwikkelen. Wij gebruiken hiervoor de resultaten van de eerder gemaakte online type bepaling. Op deze manier creëren wij voor een maximaal resultaat een volledig op de cursist toegesneden training.

Zeilend trainen

Voor onze trainingen maken wij gebruik van zeilboten.
Zeilboten zijn een uitermate geschikt simulatieplatvorm voor leiderschapssituaties. Aan boord worden doelen gesteld, wordt de bemanning aangestuurd en moet er geïmproviseerd worden bij onverwachtse situaties. De trainers kennen de individuele eigenschappen van de cursisten en zijn in staat ze gericht onder druk te zetten. De directe feedback die de cursisten vervolgens krijgen kunnen ze vervolgens direct in de praktijk brengen.
Lees hier meer over waarom wij zeilend trainen.

Implementatie

Aan het einde van de trainingsdag onderzoekt de cursist hoe de verkregen inzichten dagelijks ingezet kunnen worden. Bovendien maken we een plan hoe dit het beste te implementeren. De bevindingen worden vastgelegd in een persoonlijk Future Me document.

Opvolging

Enkele weken na de training nemen wij contact op met de cursist om te evalueren hoe de implementatie verloopt. Dit doen we aan de hand van het Future Me document. We bespreken welke veranderingen ze de afgelopen drie weken wel of niet hebben doorgevoerd met daarbij de motivatie, hun ervaringen en eventuele aanvullingen.

nl_NLNederlands