Zeilen? Zeilen!

Zeilboten zijn een uitermate geschikt simulatieplatvorm voor managementsituaties. Aan boord wordt er niet achterover geleund. Er worden werkdoelen gesteld, de bemanning wordt aangestuurd en er moet ge├»mproviseerd worden bij onverwachtse situaties. Doordat de trainers op de hoogte zijn van de individuele eigenschappen van de cursisten, zijn ze in staat gerichte oefeningen en aanwijzingen te geven. Al zeilend combineren we het nuttige met het aangename; het weidse uitzicht met professionele coaching en reflectie. 

Je onthoudt beter wat je getraind hebt.

Zeilen is een gezonde en avontuurlijke belevenis die bij de meesten goed beklijft. Wat op een plezierige manier geleerd wordt, blijft nou eenmaal beter hangen. Wij combineren graag het nuttige met het aangename.

Directe feedback.

Alle beslissingen die aan boord van een zeilboot genomen worden, hebben direct effect op hoe de bestemming behaald wordt. Deze directe werking verkort de benodigde tijd om inzichten te verkrijgen en om ze in de praktijk te testen. Op deze manier worden trainingsdoelen sneller bereikt.

Je staat meer open voor nieuwe inzichten.

Wanneer je jezelf buiten je normale omgeving bevindt, sta je meer open voor nieuwe inzichten. Dit versnelt het verkrijgen van inzichten over jezelf en waarmee je persoonlijk groeit. Bovendien wordt je niet door de dagelijkse gang van zaken afgeleid.

Het is leuk!

Laten we eerlijk zijn. Zeilen is erg leuk en geeft een gevoel van vrijheid. Het bevrijdt de geest, het is spelen met de elementen en geeft een kick wanneer de boot lekker over het water gaat. Ervaar het maar eens.

nl_NLNederlands